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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  09/09/2020
Data da última atualização:  09/09/2020
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  MICHEREFF FILHO, M.; SCHMIDT, F. G. V.; ZAWADNEAK, M. A. C.; SOUSA, N. C. de M.; GUIMARAES, J. A.; MOURA, A. P. de; OLIVEIRA, C. M. de; TORRES, J. B.; SANTOS, R. S. S. dos; RIBEIRO, M. G. P. de M.; LOPES, L. H. R.
Afiliação:  MIGUEL MICHEREFF FILHO, CNPH; FRANCISCO GUILHERME V SCHMIDT, Cenargen; MARIA APARECIDA CASSILHA ZAWADNEAK, Universidade Federal do Paraná; NAYARA CRISTINA DE MAGALHÃES SOUSA, FAPDF/CNPH; JORGE ANDERSON GUIMARAES, CNPH; ALEXANDRE PINHO DE MOURA, CNPH; CHARLES MARTINS DE OLIVEIRA, CPAC; JORGE BRAZ TORRES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; REGIS SIVORI SILVA DOS SANTOS, CNPUV; MATHEUS GERALDO PIRES DE MELLO RIBEIRO, UNIVERSIDADE DE NEBRASKA; LUIZ HENRIQUE ROCHA LOPES, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO.
Título:  Guia para identificação de pragas do morangueiro.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Hortaliças, 2020.
Páginas:  120 p.
Série:  (Embrapa Hortaliças. Documentos, 178).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Esta publicação, em formato de guia de campo, tem por finalidade auxiliar agricultores, profissionais da assistência técnica e extensão rural, consultores em hortifrúti e estudantes da área de Ciências Agrárias, no reconhecimento dos ácaros, insetos e moluscos pragas comumente encontrados nos cultivos de morangueiro, no Planalto Central brasileiro.
Thesagro:  Fragaria spp; Morango; Praga de Planta.
Categoria do assunto:  O Insetos e Entomologia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215729/1/DOC-178-internet.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN38256 - 1UPCFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  21/11/2019
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; MAGALHÃES, A. L. R.; OLIVEIRA, J. S.; VOLTOLINI, T. V.; CARVALHO, B. M. A.; PERAZZO, A. F.
Afiliação:  F. S. Campos; G. G. P. Carvalho; E. M. Santos; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; G. C. Gois; R. A. Rebouças; A. L. R. Magalhães; J. S. Oliveira; TADEU VINHAS VOLTOLINI, CPATSA; B. M. A. Carvalho; A. F. Perazzo.
Título:  Characteristics of carcass and non-carcass components of lambs fed diets containing silages of forages adapted to the semi-arid environment.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 1,p. 119-130, 2019.
ISSN:  0375-1589
DOI:  10.4314/sajas.v49i1.14
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to evaluate the effects of diets containing silages of forages that are adapted to the semi-arid environment on the characteristics of the carcass and of non-carcass components of 32 mixed-breed lambs at approximately six months old, with an average live weight of 17.61 ± 2.63 kg. Lambs were assigned to four treatments (diets containing silages of Atriplex nummularia Lind, Cenchrus ciliaris, Gliricidia sepium and Manihot sp.) in a completely randomized design with eight replicates. Animals fed the diet containing old man saltbush showed higher values for the intakes of dry matter (1.080 g/day), crude protein (190 g/day) and total digestible nutrients (740 g/day), body condition score (2.81 points), fatness (2.87 points), carcass conformation (3.19 points), live weight (29.1 kg), empty bodyweight (23.41 kg), weights of the commercial cuts neck, shoulder and ribs (0.46, 0.82 and 1.12 kg, respectively), and skin weight (1.972 kg). No differences were found between the diets for carcass dressing percentage, external and internal carcass lengths, leg length and circumference, rump circumference and width, chest width and depth, full bodyweight, empty bodyweight, cooling losses, pH before and after cooling, loin, and leg. Silages of old man saltbush, buffelgrass, gliricidia and pornunça are recommended for inclusion in lamb diets. Diets with old man saltbush silage provide the best results for characteristics of the carcass and of non-carcass components b... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Composição de carcaça; Erva sal; Saltbush.
Thesagro:  Carcaça; Cenchrus ciliaris; Confinamento; Forragem; Ovelha.
Thesaurus NAL:  Atriplex nummularia; Gliricidia sepium.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/205127/1/Characteristics-of-carcass-and-non-carcass-2019.pdf
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Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58809 - 1UPCAP - DD
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